1 اردیبهشت 1397

هفته سلامت گرامی باد

مولف: مدیر سیستم   /  دسته: دسته بندی نشده   /  رتبه دهید:

به نام خدا

هفته سلامت گرامی باد

بهداشت عمومی Public health

بهداشت عمومی علم و هنر پیشگیری از بیماری ها و ارتقای سلامت و افزایش طول عمر بشر با استفاده از اقدامات سازماندهی شده مردمی و سازمانهای دولتی و خصوصی است که بر اساس آموزه های دینی بر آن توجه و تاکید فراوانی شده است. سلامت به معنای تأمین رفاه کامل جسمی- روانی  اجتماعی و معنوی که معنای آن تنها به نبودن بیماری و نقص عضو ، محدود نشده بلکه شامل محورهای جسم ، روان و جامعه می باشد. لذا هرگونه نقص و آسیبی که به هر یک از این محورها وارد شود ، تعادل فرد را بهم زده و منجر به نبود سلامت در فرد و جامعه می شود. تمامی شاخه های بهداشت در اصل از این  گروه ها منشعب می شوند. شامل : بهداشت محیط ، بهداشت حرفه ای ، بهداشت مدارس ، بهداشت تغذیه ، بهداشت مواد غذایی ، بهداشت فردی ، بهداشت دهان و دندان  ، بهداشت مادر و کودک پیشگیری از بیماری ها ، بهداشت خانواده ، بهداشت سالمندان و ...

نگاه ابعادی بهداشت عمومی، به سلامت فرد و جامعه، بهداشت عمومی به  فرد در جامعه نگاه می کند و به صورت ابعادی به سلامت فرد توجه دارد. تأثیر سلامت جسم به سلامت روان و تأثیر سلامت روان بر سلامت جسم و نقش سلامت فرد به سلامت جامعه و نقش سلامت جامعه بر سلامت فرد می کند.

بهداشت عمومی در مدارس

هر ساله با ورود فصل پاییز و بازگشایی مدارس ، دانش آموزان زیادی در سراسر کشور قدم به مدرسه می گذارند تا سال جدید تحصیلی را آغاز کنند . در چند سال اخیر چیزی که به طور جدی درباره بهداشت مدرسه مورد توجه قرار گرفته بهداشت محیط آن است و مسئولین از اولیاء مدرسه می خواهند تا حداکثر تلاش را جهت پاکیزگی این محیط انجام دهند.

بر کسی پوشیده نیست که بهداشت مدرسه در گرو بهداشت دانش آموزان وسلامت دانش آموزان در گرو سلامت مدرسه است. بدین معنی که اگر مدرسه شرایط بهداشتی مناسبی داشته باشد  و از لوازم و ملزومات طهارت و پاکیزگی تهی نباشد دانش آموزان سالمی در آنجا پرورش خواهند یافت. از طرفی دیگر ،  دانش آموزان باید بهداشت فردی و عمومی را رعایت کنند تا از آسیب ها کاسته شود.

مهمترین مکان ها

سخن از پاکیزگی که به میان می آید اکثر افراد ناخودآگاه ذهنشان سمت سرویس بهداشتی می رود و چنین نگرشی اهمیت این مکان را نسبت به مکان های دیگر می رساند. همچنین باید به دانش آموزان آموزش های لازم در حفظ بهداشت این مکان داده شود و روزانه از مسئولین خدمات خواسته شود که درب و دیوار و کف سرویس های بهداشتی را با مواد ضد عفونی شستشو دهند.

  • تمام مدارس باید مجهز به اتاق بهداشت و جعبه‌ی کمک های اولیه با همه لوازم متعارف باشند تا در صورت بروز مشکل برای دانش آموزان مورد استفاده قرار گیرد.
  • نظارت به بوفه مدرسه زیر نظر متخصص تغذیه باشد و خوراکی های سالم بین دانش آموزان توزیع شود.
  • آموزش بهداشت فردی توسط مربی بهداشت در مدرسه به دانش آموزان داده شود و نظارت به انجام دادن آنها توسط دانش آموزان صورت گیرد.
  • معاینات بالینی زیر نظر متخصصین و پزشکان مجرب و کارشناسان مربوطه در مدرسه برای دانش آموزان انجام شود.
  • ارزیابی های سلامت دانش آموزان و کارکنان مدرسه هرساله انجام و کنترل شود.
  • پیش بینی و کنترل بیماری های واگیر در مدرسه توسط مربی بهداشت انجام شود.
  • توجه به بهداشت روانی دانش آموزان زیر نظر متخصصین روان شناسی در مدارس انجام شود.

 

روزشمار هفته سلامت سال 1397

  • 1/2/97          شنبه              عدالت در دسترسی به خدمات سلامت ، حق مردم ، مسئولیت حکومت
  • 2/2/97          یکشنبه           سلامت برای همه ، همایش سراسری سفیران سلامت دانش آموزی
  • 3/2/97          دوشنبه           مقابله با آسیبب های اجتماعی ، تعهد و مسئولیت پذیری نهادهای مؤثر
  • 4/2/97          سه شنبه         حمایت از فقرا در دسترسی به خدمات سلامت
  • 5/2/97 چهارشنبه        ترویج سبک زندگی سلامت محور
  • 6/2/97 پنج شنبه        اجتماعی شدن سلامت ، انسجام اجتماعی ، نشاط جهانی
  • 7/2/97 جمعه             منابع پایدار ، جامعه سالم
 

 

غذای خوب و سالم چیست؟

غذای خوب غذایی است که ترکیب آن موافق با نیازهای بدن باشد و در عین حال سالم و بدون آلودگی به مصرف انسان رسیده باشد. تغذیه نادرست همیشه از کمبود مواد مغذی حاصل نمی شود ، بلکه در بسیاری از موارد ، غذای خوب و کافی با دست انسان به غذای آلوده یا بی ارزش یا بلاخره زیانبخش تبدیل می شود.

شما مختار هستید که هر آنچه که می خواهید و اشتهای شما دستور می دهد نوش جان کنید ولی باید بدانید که هریک از این مواد خوراکی چه تاثیر بسزایی بر جسم و روح شما خواهد داشت. پس سعی کنید که بهترین را انتخاب کنید.

پنج عامل مهم تغذیه ای که برای حفظ سلامت باید به آنها توجه شود عبارتند از:

انرژی ، قند ، چربی ، نمک ، اسیدهای چرب ترانس

پیام های کاهش مصرف قند و شکر:

مصرف بیش از حد مواد قندی و شیرین باعث افزایش فشار خون و اضافه وزن می شود که هردو از عوامل ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی می باشند.

برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی کل قند و شکر مصرفی از برنامه غذایی روزانه باید کم تر از 6 قاشق چایخوری باشد. این مقدار شامل قند پنهان در مواد خوراکی مثل عسل ، مربا ، بستنی ، نوشابه ، آبمیوه ، شیرینی و شکلات هم می شود.

بسیاری بر این عقیده هستند که مصرف شیرینی بعد از صرف غذاها باعث هضم آن می شود ، در حالی که مصرف شیرینی کار معده را سنگین کرده و باعث جذب کامل مواد غذایی شده و منجر به اضافه وزن و چاقی می شود.

پیام های کاهش مصرف روغن و چربی:

مصرف مواد غذایی پرچرب خصوصا چربی های حیوانی (گوشت ، شیر ، و لبنیات پرچرب ) که خطر بروز سرطان را افزایش می دهد را محدود نمایید.

در تهیه انواع کیک و شیرینی علاوه بر قند زیاد مقدار زیادی هم روغن به کار می رود مصرف آنها را محدود کنید و از شیرینی های ساده و بدون خامه استفاده کنید.

مصرف روغن جامد و نیمه جامد را حذف کنید و به جای آن از روغن مایع استفاده کنید.

 

تعداد مشاهده (3021)       نظرات (0)

نظرات کاربران درباره خبر "هفته سلامت گرامی باد"


نظرتان را بیان کنید

نام:
پست الکترونیکی:
نظر:
کد بالا را در محل مربوطه وارد نمایید